Over mij

“Verzamelen van planten zit in mijn bloed. Vooral de diepgang in groepen met de verschillende cultivars fascineert me. In de loop van jaren heb ik verschillende plantensoorten verzameld o.a. rhododendrons, hosta's, papavers, Japanse esdoorns en dwerg heesters. Afgelopen 20 jaar zijn het voornamelijk dwerg coniferen. Een fascineerde plantengroep één die zeker ondergewaardeerd is in de Nederlandse tuinen.

Met een collectie van 650 verschillende cultivars mag je het rustig een passie noemen. Wat iedereen zal herkennen die een planten collectie samenstelt je wilt de planten met de juiste naam in de tuin hebben staan. Dat is belangrijk jezelf maar ook zeker voor de mensen die je collectie komen bewonderen.

In de loop der jaren heb ik van alles geprobeerd van plastic labels tot metalen plantbordjes die je zelf kunt beschrijven.

Maar na verloop van tijd zijn deze niet goed leesbaar meer of breken na verloop van tijd af. Daarom ben ik begonnen met het maken van duurzame naambordjes die betaalbaar zijn.

Vanuit mijn affiniteit met techniek kwam ik in aanraking met lasersnijder of lasercutter. Deze techniek samen met een ontwerpprogramma stelt je in staat om nauwkeurig en in detail ontwerpen. De materialen die je daarbij kunt inzetten hebben een veel langer levensduur en zijn daarbij UV bestendig.

Voor mij persoonlijk voegen deze naambordjes, met alle ontwerp mogelijkheden, veel waarde toe aan mijn collectie.”

 

Erik Hulst - Noordlaser